Prague Education Center –
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky
Více než jazyková škola
Viber/WhatsApp/Telegram: +420 777 077 110
Osobní účet
Пражский образовательный Центр

Co se u nás děje

Пражский образовательный Центр
 

18.09.2019 seznámení s Prahou!

Školní rok v Pražském vzdělávacím středisku už vyběhl ze startovní čáry a studenti ročních kurzů se již naplno seznamují se svým novým dočasným domovem.

A kde jinde by seznámení s Prahou mělo začít než na Pražském hradě! A právě proto jsme se všichni společně vypravili přímo do centra poznávat krásy českého hlavního města.

Naše nové studenty čeká ještě spousta nových a nezapomenutelných zážitků! Prozatím se s vámi prostřednictvím fotografií dělíme o momenty z naší první poznávací procházky!

Co se u nás děje - 1


16.09.2019 Nový školní rok!

A je to tady! Nový školní rok už je v plném proudu a ani my jsme v Pražském vzdělávacím středisku jsme nezůstali pozadu. Postupně k nám do Čech přilétají studenti ze všech zemí SNS, aby si splnili svůj sen – studovat na české univerzitě.


Rádi bychom se s vámi podělili o první dojmy ze setkání s našimi novými studenty ročních kurzů. Podívejte se na fotografie, na kterých je zachycené přivítání studentů na Letišti Václava Havla v Praze.

Co se u nás děje - 2


11.06.2019 Nedávno se s námi rozloučili naši milovaní studenti a účastníci letošní Letní školy Pražského vzdělávacího střediska.

Všem bychom chtěli moc poděkovat. Vždyť jen díky vám měly Letní prázdniny tu správnou atmosféru!

Kromě předávání diplomů si studenti na závěr pobytu zahráli se svými kurátory Laser game! A přesně takovým akčním a nezapomenutelným způsobem končí všechny prázdniny prožité ve společnosti Pražského vzdělávacího střediska.

S novými studenty se uvidíme v příštím roce. Už se na vás moc těšíme!

Co se u nás děje - 3


11.06.2019 zkouška z českého jazyka

Dneska bychom se s vámi chtěli podělit o velmi důležitý okamžik ze života studentů PEC. A o jaký zlomový moment se jedná? O Státní zkoušku z českého jazyka - úroveň B2.

Abychom studenty nijak nerozptylovali, zdokumentovali jsme pouze konec zkoušky jedné skupiny studentů, kteří skládali zkoušku v jedné z pražských poboček.

Podívejte se na fotografie v našem novém albu, které vyjadřují naprosto bezprostřední emoce spojené s tímto důležitým krokem našich studentů!

Co se u nás děje - 4


06.05.2019 Svátek práce!

Myslíte si, že Svátek práce , 1. května, se slaví pouze v zemích SNS?

Pokud ano, tak se pořádně mýlíte!

Podívejte se do našeho alba a sami uvidíte, jak jsme si s brněnskými studenty užili tento báječný jarní den, který se v České republice slaví také jako Den lásky!

 

Co se u nás děje - 5


18.04.2019 Výlet do Karlových Varů  – města lázeňských šviháků А léčivých pramenů!

Minulý víkend se účastníci letních kurzů z Prahy, Brna a Liberce společně vydali poznávat krásy Karlových Varů.

Počasí nám sice moc nepřálo, ale to nám výlet ani trošku nezkazilo. Společně se studenty jsme navštívili populární pivovar Krušovice a pronikli do tajemného světa přípravy celosvětově známého českého piva.

 Fotografie z víkendové výpravy na západ Čech si můžete prohlédnout v našem novém albu!

Co se u nás děje - 6


14.01.2015 Zahájení semestrálního programu

Tento týden v Pražském vzdělávacím středisku byla zahájena výuka studentů semestrálního intenzivního kurzu jazykové a odborné přípravy ke studiu na VŠ. Studenty čeká půlrok intenzivní výuky českého jazyka, seznámení se s Prahou a ČR, příprava a přijímací řízení na univerzitách.  

Výuka probíhá s kvalifikovanými lektory, kteří, jako vždy, jsou ochotni se maximálně věnovat každému studentovi a tak docílit nejlepších studijních výsledků.

První seznamovací exkurze a informační setkání proběhly již tento víkend. Přejeme hodně úspěchů všem studentům PEC a těšíme se na další žáky, kteří se mají připojit k výuce semestrálního kurzu v průběhu tohoto ledna.

Zahájení výuky v semestrálním kurzu češtiny


20.12.2014 Vánoce přichází...

Tradiční oslava Vánoc proběhla ve všech pobočkách Pražského vzdělávacího střediska.

Kromě tradiční návštěvy Mikuláše, který v průběhu jednoho dne stihl navštívit studenty v Praze, Liberci a Brně, studenti se měli rovněž možnost seznámit se se zvyky a tradicemi oslav českých vánoc u čaje a cukroví.

Studenti PEC Liberec rovněž pokračovali v navázané spolupráci s dětským centrem Sluníčko a předali zde krásné ozdobené dárky dětem ke splnění vánočních přání. 

Slavíme české svátky


18.12.2014 Zkoušky studentů

V Pražském vzdělávacím středisku proběhly zkoušky studentů ročních kurzů jazykové a odborné přípravy. Zkoušky probíhaly na úroveň B1. Výsledky studentů se trošku liší dle jednotlivých středisek. Tak v Praze a Liberci ukazatel úspěšnosti studentů dosahuje 50%, v Brně -72% posluchačů kurzu.

Přejeme studentům hodně úspěchů v dalším studiu a doufáme, že zimní prázdninový odpočinek dodá nové síly a energii ke studiu v druhém semestru.

Výsledky ročních zkoušek z českého jazyka


10.12.2014 Dětský domov Charlotty Masarykové, Praha - Zbraslav

Naše jazyková škola se dlouhodobě a systematicky snaží podporovat četná zařízení, která jsou zřízena a provozována za účelem poskytování zdravotní služby a zaopatření dětem, které nemohou přechodně či dlouhodobě vyrůstat ve vlastním rodinném prostředí, kdy se o ně vlastní rodina nemůže, neumí či nechce postarat, mimo jiné dětem zanedbávaným, týraným, zneužívaným a ohroženým ve vývoji nevhodným sociálním prostředím nebo dětem zdravotně postiženým.

Jedním z takových zařízení je i Dětský domov Charlotty Masarykové v Praze – Zbraslavi. Ředitelka MUDr. Iva Truellová, Ph.D. od nás 2. 12. 2014 převzala věcný dar (stolní počítač All In One PC Lenovo IdeaCentre C560 Black) v hodnotě 19.906,- Kč.

Pomoc dětem v dětském domově Charlotty Masarykové


08.12.2014 Informační setkání: prodlužování víz

V týdnu od 1. prosince do 5. prosince 2014 na všech třech pobočkách Pražského vzdělávacího střediska proběhla informační setkání věnované problematice prodlužování víz. Studenti byli seznámení s postupem pro podání žádosti, dokumenty a termíny pro podání žádosti.

Proslužování českého víza nemine žádného cizince


19.11.2014 Tematická setkání s absolventy PEC

V Pražském vzdělávacím středisku tradičně probíhá řada tematických informačních setkání s absolventy PVS, a dnes již studenty českých vysokých škol.

Tak v rámci tematických seminářů studenti ročních kurzů PVS měli možnost zjistit nejen to, co všechno čeká při studiu na jimi zvolené vysoké škole, na kterou se intenzivně připravují, ale také se měli možnost dozvědět i o studijním životě na těchto školách trošičku jinak, tj. přímo od svých předchůdců.  

Seminářů se zúčastnili absolventi PVS, a nyní studenti Univerzity Karlovy, Masarykovy univerzity, Vysoké školy ekonomické v Praze, ČVUT, VŠCHT a ČZU.

Další kolo tematických setkání bude tradičně probíhat již v 2. semestru výuky. 

Pravidelné setkání s absolventy PEC


16.11.2014 Dětský domov Radost - Praha

Dne 13. 11. 2014 jsme jako sponzorský dar předali dětskému domovu Radost v Praze dva notebooky v celkové hodnotě 15.230, - Kč pro ty studenty, kteří studují na vysoké škole. Věříme, že jsme oběma obdarovaným udělali radost a přispějeme tak ke zkvalitnění jejích studia.

Pomoc dětskému domovu Radost


12.11.2014 Dětské centrum Sluníčko

V Pražském vzdělávacím středisku poskytujeme v rámci našeho vzdělávacího programu vzdělání studentům, jejichž finanční zázemí jim toto studium umožňuje.

Na druhé stráně nám ale není lhostejný ani osud dětí, o které nemá vlastní rodina zájem či jim není schopna zajistit potřebnou péči.

Proto se snažíme finančně podporovat četná státní i nestátní zařízení, která jsou schopna tuto komplexní péči poskytnout.

Takto jsme poskytli věcný dar v celkové hodnotě 21.613 Kč Dětskému centru Sluníčko v Liberci. 

Pomáháme dětskému centru sluničko v Liberci


20.10.2014 PragueBěžka 2014

Tradiční znalostní studentská soutěž Pražského vzdělávacího střediska podzimní PragueBěžka tento rok probíhala se startem pražského festivalu Signál.

17 soutěžních skupin PEC, více než 100 účastníků, při řešení kvízových zadání a hledání nápovědí, ukrytých v historických místech Prahy, nejen stihly užit krásných světelných instalací, ale i aktivně zapojit turisty, pražské a mimopražské hosty festivalu.

Studenti si užili tradiční soutěž Pragueběžka


05.10.2014 IQ landia nebo víkend jinak

Liberecký IQ park patří k prvním science centrům v České republice, jehož cílem je popularizovat vědu, techniku a přírodní vědy. Deset interaktivních expozicí nabízí na čtyři stovky exponátů, a odpovědi téměř na všechny otázky, spojené s vědou. Není tak divu, že právě toto místo již 3. rokem stává jedním z nejoblíbenějších míst studentů PEC v Liberci

Návštěva vědeckého parku IQ landia v Liberci


28.09.2014 Noc vědců 2014 v Brně s Masarykovou univerzitou a Hvězdárnou a PLANETÁRIU Brno

V pátek dne 26. září 2014 studenti PEC v Brně navštívili noc vědců, která probíhala v prostorách PF MU, FI MU, Mendelova muzea MU a Hvězdárny a planetária Brno. Noc vědců je v rámci podzimních aktivit popularizace vědy v Brně začleněn do akce „Festival vědy“, jejímž hlavním pořadatelem je Hvězdárna a planetárium Brno.

Cílem akce je atraktivním způsobem zpopularizovat vědu a výzkum v ČR i v rámci celé Evropské unie, umožnit veřejnosti přístup do světa poznání, ale současně také představit vědce jako lidi všestranné, s mnoha dalšími zájmy a koníčky. 

Podrobněji o festivalu a programu: http://www.hvezdarna.cz/festivalvedy/

26.09.2014 Sportovní sekce

Společně se zahájením školního roku v Pražském vzdělávacím středisku zahájily svou činnost i jednotlivé sportovní sekce.

V Praze studenti volit mezi míčovými hrami nebo bazénem.
V Liberci si můžou vybrat z široké nabídky, a tak se buď  zapsat do jedné sekce, nebo do více sekcí dle svých preferencí.
V Brně pro aktivní studenty je nabízená možnost využití bazénu nebo fitness centra.
Sportovní aktivity mají napomoct k posílení týmové spolupráce a odreagovat se od náročného studijního života. 

Sportovní sekce v jednotlivých střediscích PEC


26.09.2014 Informační lekce

Tento týden proběhla další informační setkání v Brně a Liberci, která byla věnována různým možnostem studia na vysokých školách, podmínkám přijetí, a kvalifikaci studentů jednotlivých oborů.

Přednášky o možnostech studia na vysoké škole


16.09.2014 První týdenní studijní testy

V Pražském vzdělávacím středisku proběhly první týdenní studijní testy. Testy ověřují dosažené znalosti za uplynulé období. Systém testování je nedílnou součástí studia, a byl vypracován pro zlepšení kvality výuky. Pravidelné týdenní testy umožňují sledovat studijní pokrokyv jednotlivých jazykových dovednostech a včasně reagovat na případná témata a otázky, na které by se měli studenti a pedagogové soustředit více.

Testy probíhají celoročně a zobrazují kvalitu výuky jednotlivých pedagogů a rovněž prospěch studentů. 

První pravidelné testování ve školním roce 2014-2015


14.09.2014 Nový školní rok již startoval

V Pražském vzdělávacím středisku odstartoval nový školní rok. Již od pátku k nám přijíždí studenti z nejrůznějších států. Probíhají první informační setkání, první rozřazovací testy a bližší seznámení s místem a městem studia. Všechny studenty srdečně vítáme a přejeme jim hodně úspěchů ve studiu a dosažení stanovených studijních cílů.

Začátek školního roku v našem středisku

Спасибо!
Ok
Спасибо!
Урок был отослан.
А еще у нас есть
онлайн-уроки
Посмотреть!
Na těchto stránkách jsou použity soubory cookie. Využíváním tohoto webu s jejich používáním souhlasíte.  
Souhlasím!